FAQ

Frågor och svar om dammfri golvslipning

Dammar det mycket när man utför en golvslipning på ett gammalt golv?

Nej, med våra dammfria slipmaskiner så slipper du detta. Men en liten mängd byggdamm är oundvikligt, även om moderna slipmaskiner är mycket effektiva och du kommer inte behöva avskärma rummet eller utrymma det på inredningen.

Hur lång tid tar en golvslipning?

På ett ungefär kan man räkna med att man klarar av att slipa 20-30 kvadratmeter under en arbetsdag. Du kan möblera rummet redan dagen efter, men det är bäst att vänta några dagar med att lägga tillbaka mattor.

Vilka golvbehandlingar är bäst när man har genomfört en dammfri golvslipning?

Vilken golvbehandling som är att föredra beror på ett flertal olika faktorer. Vilket träslag golvet är tillverkat av har stor betydelse, men också hur stort slitaget väntas bli. Vid hårt slitage kan det passa bra med klass 1-lackering. Hårdvaxolja är väldigt slitstarkt och passar bra på golv som kommer att slitas hårt. Oljning är en annan variant, men det är inte lika tåligt mot slitage och behöver underhållas oftare. Betsning är en annat vanligt sätt att efterbehandla ett nyslipat golv.

Tål ett trägolv hur många slipningar som helst?

En lamellparkett med ett slitskikt på ungefär fyra millimeter kan man slipa tre eller fyra gånger med 20 års mellanrum. Ett massivt trägolv kan man slipa i stort sett hur många gånger som helst, detta förutsatt att man anlitar en kunnig fackman. Om man sköter golvet på ett korrekt sätt så kan man klara sig från att slipa om det under en längre tid.

En dammfri golvslipning ger ditt golv ny glans – enkelt och smidigt